Titel
De missie klimaatneutraal in 2030: groen, inclusief en digitaal
Omschrijving

Wat is eigenlijk een klimaatneutrale stad? Hoe ziet zo’n stad eruit? En hoe zorg je ervoor dat jouw stad niet bijdraagt aan de opwarming van de aarde? Zeven Nederlandse gemeenten zijn door de Europese Unie aangewezen om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Zij vormen samen met 93 andere Europese gemeenten de eerste 100 klimaatneutrale steden van Europa.

Op welke wijze kan jouw gemeente meedoen? En welke stappen moet je zetten om succesvol te zijn?  Thanim de Vries neemt u mee in het brede verhaal vanuit Europa. Zij schets het kader en gaat vervolgens in gesprek met Rian van Dam, Nathan Ducastel en Karen van Dantzig. Vanuit verschillende perspectieven kijken ze naar de route die je kunt volgen en op welke wijze de Digital Decade helpt versnellen.

 

Verdiepen

Hoe kan de missie gedreven aanpak gemeenten helpen? Hoe ziet een concreet actieplan eruit, het vraagt om een nieuwe manier van samenwerken, welke klimaatcontracten zijn er en welk financieringsvoorstel hoort daarbij. Maar ook, welke rol speelt digitalisering hier eigenlijk in? Hebben we data en monitoring nodig? En hoe gaan Digital Twins ons helpen om toepassingen te ontwikkelen voor verschillende scenario’s? Leer meer over de uitdagingen en oplossingen!

 

Kansen om morgen te starten

Europa telt 83000 gemeenten en 800 steden. 100 klimaatneutrale steden zijn niet genoeg. Hoe zorgen we voor een collectieve aanpak zodat je morgen zelf kunt starten? Via een landelijk platform, wat in ontwikkeling is, werken we aan standaardisatie. Doe mee, word lid van het Europese netwerk Living in the EU en teken de declaratie op. Geef je op voor de ondertekeningsceremonie tijdens het iBestuur congres.

Meer informatie over deze sessie vindt u hier.

Tijd
11:15 AM - 12:00 PM
Zaal
Lokaal 6
Type sessie
(op locatie)

Gespreksleider

Thanim de Vries