Titel
Gegevensuitwisseling: we zijn illegaal bezig en we doen onszelf tekort
Omschrijving

Gevoelige data delen met verschillende partijen om daar nuttige inzichten uit te halen. Bijvoorbeeld, om te weten wie in een gemeente een bepaalde uitkering moet krijgen en dit nu niet ontvangt. Waarschijnlijk gaan je AVG-alarmbellen rinkelen, want hoe kan dit zonder privacy gevoelige informatie te lekken?

De oplossing is ‘Privacy Enhancing Technologies’ (PET’s). Deze slimme technologieën maken het mogelijk om inzichten te halen uit data zonder de privacy te schenden. Je krijgt namelijk geen persoonlijke data te zien.

Dit biedt veel mogelijkheden. En kan de overheid voorzien in gerichter hulp aan burgers. Maar ondanks dat het al veel wordt gebruikt, wordt gevoelige data nog op veel plaatsen gedeeld zónder gebruik van PET’s. Zonder gebruik van deze privacy veilige technologie kan je stellen dat we illegaal bezig zijn.

Ook laten organisaties kansen liggen door data niét te delen omdat de data ‘te gevoelig’ is en ‘het niet mag van de privacy’.

Kortom, we doen onszelf tekort. Kom met ons in actie en verken tijdens deze sessie in groepsgesprekken nieuwe mogelijkheden voor veilige gegevensdeling. Samen duiken we in de wereld van PET’s. Deze praktische inzichten geven je direct handvatten om meer te halen uit gegevensdeling voor jouw organisatie.

Voorbereid aan deze sessie deelnemen? Lees dan alvast bijgaande informatie door.

Tijd
11:15 AM - 12:00 PM
Zaal
Lokaal 1
Type sessie
(op locatie)

Gespreksleider

Freek Bomhof