Titel
Ontwerpen met verbeelding (Furban)
Omschrijving

Hoe kan de verbeelding in combinatie met technologische mogelijkheden ons helpen bij de uitdagingen van de overheid? In deze sessie wordt u uitgedaagd om met een vernieuwde blik te kijken naar de inzet van digitale oplossingen die waarde toevoegen voor burgers, bedrijven en de overheid. In Rotterdam is ervaring opgedaan met oplossingen waarmee inwoners zelf kunnen meedenken en mee-ontwerpen met de toekomst van de stad. Dit heeft tot verassende resultaten geleid. Met meerdere stakeholders tegelijk ontwerpen om tot een oplossing te komen van de ruimtelijke puzzel: dat is Furban. In deze interactieve sessie gaan we in op de praktijkresultaten en laten we onze verbeelding spreken om samen de ruimtelijke puzzel op te lossen.

*Voor deze sessie is het handig om de app Furban City te downloaden op je eigen mobiele telefoon zodat we tijdens de sessie de resultaten in AR (Augmented Reality) kunnen bekijken.

Sessie wordt verzorgd door een innovatie team van Centric gericht op burgerparticipatie met gespreksleider Sander Meinders (Centric), Mark Uiterwijk Winkel (Centric) en Arjen Wijnands (Rotterdam).

Tijd
11:15 AM - 12:00 PM
Zaal
Lokaal 4
Type sessie
(op locatie)

Gespreksleider

Sander Meinders