Naam
Frits Bussemaker
Functie
Voorzitter
Organisatie
iPoort
LinkedIn
Spreker Biografie
Bussemaker is plv. Voorzitter van het bestuur van de Stichting Competens. Dit is een IT Skills fund wat investeert in initiatieven die de kwaliteit van IT-skills van professionals helpt verbeteren. Competens komt voort uit de stichting EXIN. Tevens werkt hij bij I-Partnerschap.
Bussemaker heeft ruim 35 jaar internationale ervaring in de IT industrie waar hij zich gespecialiseerd heeft op business community building. Hij heeft ruim 25 communities helpen opzetten, geleidt dan wel geadviseerd waaronder de Rijks Innovatie Community (RIC).
Van 2010 tot 2018 was hij Secretary General International Relations bij CIONET, een internationale community van CIOs in Europa en Zuid Amerika die hij vertegenwoordigde bij diverse werkgroepen op gebied van eSkills en eLeadership bij de Europese Commissie.

Als Programma Manager was hij verantwoordelijk voor een tal van (internationale) congressen op snijvlak van Digitalisering en Innovatie, waaronder de World Conference on Information Technology (WCIT2010) en de ‘Week van de Inspiratie’ 2010-2012 voor de ICT medewerkers van de belastingdienst. Hij wordt regelmatig gevraagd als dagvoorzitter of spreker op congressen (hij heeft gesproken in Amerika, Australië, China, Europa, Ghana, India, Nieuw Zeeland, Nigeria, Sri Lanka, Zuid-Afrika en Zuid-Korea). Hij werkt pro deo onder andere voor: Raad van Advies van de Master of Informatics – Business & IT van de Hogeschool Utrecht; The Young Presidents Organization (ypo.org); het ‘Institute for Accountability in the Digital Age’ een initiatief van UNESCO (i4ada.org); ‘AI for Good’ een initiatief van ITU; KNVI en iPoort (iPoort.nl).
Frits Bussemaker