Titel
Ben je klaar voor een digitaal en grenzeloos Europa?
Omschrijving

Kom naar ons panel over de Interoperable Europe Act (IEA) en leer wat deze nieuwe wet voor jou kan betekenen en wat je er mee moet!

De IEA heeft als doel om de samenwerking en digitale gegevensuitwisseling tussen overheidsorganisaties in de hele EU te verbeteren. Dit moet leiden tot makkelijkere en snellere dienstverlening voor burgers en bedrijven, ongeacht in welk EU-land ze zich bevinden. Een bedrijf dat in Nederland gevestigd is, kan zich eenvoudiger registreren in een ander EU-land om daar zaken te doen. Een student die in Duitsland heeft gestudeerd, kan zijn of haar diploma gemakkelijker laten erkennen in een ander EU-land om daar te kunnen gaan werken. Of een Europeaan die in een ander EU-land ziek wordt, kan zijn of haar medische gegevens gemakkelijker delen met de lokale arts.
Slechts enkele voorbeelden van grensoverschrijdende publieke dienstverlening voor burgers en bedrijven. Hoe gaat de Interoperable Europe Act er voor zorgen dat de samenwerking en digitale gegevensuitwisseling tussen overheidsorganisaties in de hele EU verbeterd?
Hoe pakt Nederland de implementatie op en wat kunnen we leren van de landen om ons heen? In gesprek met panelleden krijg je inzicht in wie verantwoordelijk is, wie coördineert, hoe je als bestuurder hier mee om moet gaan en hoe je gebruik kan maken van bestaande kennis in Nederland en Europa. Het gebruik van open standaarden is daarbij een must. Een basis hygiëne voor een veilige en betrouwbare dienstverlening.

Gespreksleider(s)

Lindy van de Westelaken