Naam
André van der Meer
Functie
Business development manager Overheid en Gezondheidszorg
Organisatie
SAS Nederland
LinkedIn
Spreker Biografie
André van der Meer werkt voor SAS, het toonaangevende bedrijf op het gebied van advanced analytics en trustworthy AI in de wereld. In zijn rol als Principle Business Development Manager Overheid en Gezondheidszorg ligt zijn focus op het helpen, ondersteunen en adviseren van klanten bij de aanpak van de complexe uitdaging van de zogenaamde "digitale transformatie".

Met zijn achtergrond van 22 jaar in leidinggevende functies bij de Rijksoverheid en 17 jaar in de private sector kan hij veel ervaring inbrengen met betrekking tot relevante aspecten om de digitale transformatie succesvol te maken. In zijn eerdere functies als CFO en in de accountancy begrijpt hij de financiële impact van sterke business cases. Als CIO van het parlement is hij gewend aan de mix en afhankelijkheden tussen core business processen, IT, informatiemanagement en communicatie.

De huidige uitdaging van digitale transformatie omvat vereiste veranderingen op het gebied van mensen, processen, technologie en gegevens. Omdat al deze domeinen van elkaar afhankelijk zijn, is een sterke visie en strategie vereist. Hier brengt hij zijn waarde in, en nog belangrijker, de kennis, kwaliteit en achtergrond van SAS.

Zakelijke waarde helpen realiseren is zijn doel. Maar ook het helpen realiseren van waarde voor de samenleving, en Nederland als democratie. Het maakt niet uit of het gaat om het bestrijden van belastingfraude, het optimaliseren van verkeersmanagement, beslissingsondersteuning bij het analyseren van MRI- of CT-scans, of het ontwikkelen van geïntegreerde dashboards voor gemeenten om in control te komen. Elke zakelijke uitdaging vindt een antwoord in het gebruik van de beschikbare gegevens en analytische technologieën.
André Meer