Naam
Mathilde Sanders
Functie
Postdoctoral Researcher
Organisatie
Universiteit Utrecht
LinkedIn
Spreker Biografie
Mathilde Sanders is postdoc-onderzoeker aan de Universiteit Utrecht binnen het focusgebied Governing the Digital Society. Zij werkt mee aan het onderzoek waarvoor Prof.dr. José van Dijck de Spinozapremie ontving in 2021.

De Universiteit Utrecht werkt met de iHub groep van de Radboud Universiteit Nijmegen aan projecten binnen PublicSpaces, een coalitie van publieke instellingen (zoals publieke omroepen, bibliotheken en filmfestivals). Mathilde is in dit kader betrokken bij het ontwerpen en ontwikkelen van alternatieve open source sociale media tools (PubHubs). Zij onderzoekt de governance en moderatieprincipes van deze alternatieve sociale netwerkomgeving.

Mathilde Sanders is gepromoveerd in de organisatiewetenschap, strategisch management en ondernemerschap (Erasmus Universiteit Rotterdam) en heeft een master in de politicologie (Universiteit van Amsterdam). Voordat zij naar de Universiteit Utrecht verhuisde, was Mathilde als onderzoeker verbonden aan het Rathenau Instituut, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de School voor Journalistiek (HU).
Mathilde Sanders