Naam
Peter H. Curwiel
Functie
Afdelingshoofd ID&V
Organisatie
ICT Diensten en Voorzieningen CIO Rijk, Ministerie van BZK
LinkedIn
Spreker Biografie
Peter Curwiel is recentelijk overgestapt van het bedrijfsleven naar de Rijksoverheid. Hij brengt 35 jaar aan ervaring mee, opgedaan bij diverse ICT bedrijven, zoals PinkRoccade, Quirius en Centric. In deze bedrijven was hij werkzaam als managing Director. Zijn ervaring bestrijkt de gehele technology stack, 30 jaar geleden begonnen in de AI, heeft hij bedrijven aangestuurd op het gebied van Open Source, ERP, Microsoft, Systeembeheer en Cloud toepassingen.
Zijn kennis en ervaring zijn een enorme ondersteuning bij zijn huidige functie als afdelingshoofd ID&V binnen CIO Rijk. Deze afdeling is verantwoordelijk voor ongeveer 20 Rijks brede toepassingen, zoals de Rijkspas en het Rijksportaal. De (Rijks)overheid staat voor een enorme uitdaging om de mogelijkheden van nieuwe technologie├źn op lijn te brengen voor haar ambtenaren en de burgers.
Hij is een groot voorstander van de samenwerking met het bedrijfsleven, andere overheden en de departementen om de mogelijkheden van bestaande en nieuwe ICT ontwikkelingen effici├źnt en werkbaar te vertalen naar oplossingen.
Peter H. Curwiel