Naam
Lisette Broersen
Functie
Hoofddirecteur Transities
Organisatie
RVO
LinkedIn
Spreker Biografie
Sinds 1 januari 2024 is Lisette Broersen als hoofddirecteur Transities, lid van de hoofddirectie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Door haar directie- en management-ervaring bij diverse publieke dienstverleners (Dienst Justitiƫle inrichtingen, NVWA, Dienst Uitvoering Onderwijs), heeft zij een brede blik op de uitvoering van beleid en hoe met beleidsinstrumenten zichtbare maatschappelijke impact kan worden gemaakt.

Vanuit de hoofddirectie Transities werkt zij aan meerjarenperspectieven op transities en maatschappelijke opgaven. Dit doen de medewerkers in deze hoofddirectie vanuit begrip voor het vraagstuk, de beleidsdoelen van de opdrachtgevers, de ontwikkelingen in de buitenwereld en de kennis bij RVO over lopende opdrachten.

Momenteel draagt zij zorg voor het kwartiermaken van deze hoofddirectie, die vanaf 1 januari 2025 horizontale sturing geeft aan het opgavegericht en transitiegericht werken in de gehele organisatie.

Als hoofddirecteur Transities is Lisette Broersen tevens Chief Data Officer (CDO) en bevordert vanuit die rol het datagedreven werken bij RVO.
Lisette Broersen