Titel
Wijkpaspoort: datagericht de energietransitie realiseren
Omschrijving

Kadaster en VNG werken samen, zodat gemeenten datagedreven en datagericht de warmtetransitie kunnen realiseren.

We zijn net begonnen met de grootste verbouwing van Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog: het aardgasvrij maken van alle wijken en buurten. De energietransitie gaat grote impact hebben op de hele maatschappij en dat vraagt om zorgvuldige besluitvorming. Daarvoor is onder andere data nodig: relevante, gedetailleerde en betrouwbare data. 
 
Het Kadaster stelt onder andere data- en informatieproducten voor de energietransitie beschikbaar. Het Wijkpaspoort maakt in één oogopslag alle relevante kenmerken van een wijk of buurt inzichtelijk. Afzonderlijke onderwerpen, zoals de woningvoorraad, sociale kenmerken, verbruik en de ondergrond worden samen gepresenteerd. Zo kunnen gemeenten direct datagericht werken. 

Door nauw samen te werken zorgen we ervoor dat relevante data van het Kadaster voor de energietransitie, via de kanalen van VNG, voor alle gemeenten in Nederland beschikbaar komt. Voor gemeenten is deze betrouwbare en kant-en-klare bron van data en inzicht een vliegende start van datagedreven werken aan de energietransitie.

Virtuele sessielink

Gespreksleider

Koen Huisstede