Naam
Tanaquil Arduin
Functie
Chief Data Officer
Organisatie
Gemeente Den Haag
LinkedIn
Spreker Biografie
Tanaquil Arduin is Chief Data Officer bij de gemeente Den Haag, MT-lid en Hoofd van het Expertisecentrum Data en AI. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring in de IT en heeft een voorliefde voor digitale transformaties. Zij is een bevlogen expert, leider en adviseur op het gebied van datamanagement, leiderschap, datagovernance, strategie en beleid en vervulde tal van opdrachten voor het bedrijfsleven en de overheid.

Tanaquil begon haar carrière in het bedrijfsleven en werkte voor diverse internationale organisaties onder meer in de consultancy en digitale dienstverlening. Organisaties waarvoor zij opdrachten uitvoerde waren onder andere de Europese Commissie, Regiopolitie Amsterdam-Amstelland, de Kamer van Koophandel, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van VROM, etc. Voordat zij bij de gemeente Den Haag ging werken, werkte zij voor de dienst digitale overheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Logius) waar zij verschillende managementposities bekleedde en werkte aan de digitale transformatie binnen de overheid.

Tanaquil is bestuurskundige en heeft daarnaast een achtergrond in informatiemanagement. Zij studeerde onder meer aan de Universiteit van Amsterdam en de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Zij is daarnaast ook regelmatig spreker en als gastdocent verbonden aan verschillende kennisinstellingen.

In 2019 richtte zij het landelijke netwerk van CDO’s in de Nederlandse publieke sector op, een platform dat gericht is op de kennisdeling, het netwerken en het versterken van de verbinding tussen CDO's. Zij is mede-initiatiefnemer van het samenwerkingsverband Grenzeloos Datalandschap met de gemeente Rotterdam en de Provincie Zuid-Holland. Tot slot is zij lid van de Raad van Toezicht van Schuldenknooppunt.
Tanaquil Arduin