iBestuur Congres 2022

DIGITALISERING EN DE MENSELIJKE MAAT

Het jaarlijkse iBestuur Congres is hét congres over digitalisering bij de overheid, speciaal voor bestuurders en beslissers uit de overheid en de IT-sector. Centraal staan de digitale transformatie en de relatie tussen overheid en samenleving. Het congres biedt volop mogelijkheden tot interactie voor zowel de online deelnemer als de deelnemer op locatie.

Ook dit jaar wordt het programma samengesteld door deelnemende overheden en de private partners. Het thema -digitalisering en de menselijke maat- komt uitgebreid aan bod tijdens de plenaire sessie met interessante sprekers. Daarnaast onderzoeken overheid, onderwijs, wetenschap en IT-sector in 30+ break-out sessies de grootste maatschappelijke uitdagingen, zoals duurzaamheid, krapte op de arbeidsmarkt en cybersecurity. Maar ook, welke ethische waarden liggen ten grondslag aan digitalisering? Tijdens het congres gaan we ook op zoek naar digitale oplossingen, zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. 

De veranderingen die de digitale transformatie teweegbrengt, zijn zo groot dat een goede samenwerking tussen overheid en markt onmisbaar is. Net als vorig jaar is er een speciale track ‘Markt & Overheid’, waarin de focus ligt op de relatie tussen overheid en IT-sector.

Ontmoeten, kennis delen en samenwerken, daar draait het om bij het iBestuur Congres. 

Wat, waar en wanneer?

  • iBestuur Congres 2022
  • hybride congres: op locatie én online
  • woensdag 14 september 2022
  • Fokker Terminal Den Haag 
  • keynote sessies 
  • 30+ break-out sessies
  • speciale track 'Markt & Overheid'

Welkom bij iBestuur Congres 2022

Magazine iBestuur Congres 2022

Genomineerden 'Meest Digibewuste Kamerlid 2022'

Bekendmaking genomineerden tijdens iBestuur Congres 2022

Ook dit jaar vindt de verkiezing van het ‘Meest Digibewuste Kamerlid 2022’ plaats. Tijdens het ECP Jaarfestival, op 17 november in de Fokker Terminal in Den Haag, wordt bekend gemaakt wie zich dit jaar het Meest Digibewuste Kamerlid van 2022 mag noemen! Wilt u weten wie de genomineerden zijn? Zorg dan dat u naar het iBestuur Congres komt waar de genomineerden bekend worden gemaakt!

Rondwandeling door I'M BINCK: de Brinkhorst als klaslokaal voor de transitie

De transformatie van het binnenstedelijke industriegebied naar een woon-werkgebied wordt ondersteund door het omgevingsplan. Het omgevingsplan Binckhorst is één van de pilots in Nederland waarbinnen de nieuwe (toekomstige) regelgeving van de Omgevingswet al toegepast wordt. Het biedt meer flexibiliteit en ruimte voor bedrijven, ontwikkelaars en toekomstige bewoners om initiatieven en ideeën te bedenken en kansen te pakken. 

I'M BINCK, hét platform voor de Haagse Binckhorst, is een van de partijen die hier gebruik van maakt. Tijdens de wandeling laten de rondleiders voorbeelden zien wat het effect hiervan is, hoe de toenemende digitalisering impact heeft op de gebiedsontwikkeling en wat we ervan kunnen leren. 

Praktisch:
2 groepen van max. 15 personen
Duur: 1 uur
Vertrek: 9.45 uur ingang Fokker Terminal

Rondleiders: Harrie Ozinga en Irmgard Bomers van I'M BINCK

Plenaire sessie

Met Alexandra van Huffelen en Arre Zuurmond

Achter de schermen wordt druk gewerkt aan een mooi programma met voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten en kennis te delen.

Tijdens het plenaire programma heet gastheer Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag, u welkom op het congres. Alexandra van Huffelen, staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering, licht de hoofdlijnen van de werkagenda digitalisering toe waarmee invulling wordt gegeven aan het beleid voor digitalisering voor de komende jaren.

Naast Arre Zuurmond, regeringscommissaris Informatiehuishouding leveren nog 80 sprekers een bijdrage aan het programma.

Side programma 'Whole system in the room'

Een groot aantal I-specialisten, beleidsmedewerkers en publieke dienstverleners van binnen en buiten EZK steken de koppen bij elkaar en gaan samen aan de slag om een organisatie te helpen bij het inzichtelijk maken van I-drempels en vraagstukken die horen bij een specifieke opgave. 

‘I’ in het hart van bestuurder tot beleidsmaker, van uitvoerder tot inspecteur; en alles ertussenin

Deze ‘Whole system in the room’ methodiek beoogd meer duidelijkheid te creëren vanuit een meervoudig perspectief voor de betreffende specifieke casus. Het doel is een eerste stap te zetten in een vaste aanpak voor het samen optrekken van beleid en uitvoering.

Nieuwsgierig? Uw betrokkenheid wordt op prijs gesteld. Klik hier voor meer informatie.  

 

Digital is here to stay

Digitaal congresseren blijft en daarom worden alle sessies en het plenaire programma live gestreamd en ondertiteld. Ook online is er voldoende gelegenheid actief deel te nemen aan de sessies en contacten te leggen met andere deelnemers via het congresplatform.