iBestuur Congres 2023 "De Verbeelding"

Op 13 september aanstaande vindt in de Fokker Terminal in Den Haag het iBestuur Congres plaats. Bijna 20 overheids- en marktpartijen hebben de handen ineengeslagen om, onder het thema “De Verbeelding” een boeiend programma op locatie en online te organiseren. Demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen en ombudsman Reinier van Zutphen hebben al toegezegd deel te nemen aan het plenaire programma.

Tijdens het congres werken bestuurders uit de overheid, markt, maatschappelijke organisaties, onderwijs en wetenschap samen aan het oplossen van de maatschappelijke opgaven waar wij allen voor staan. Door onze verbeeldingskracht te gebruiken, ontstaan nieuwe inzichten met betrekking tot de digitale transformatie van de overheid. Door creativiteit en vernieuwing te stimuleren, kunnen we ervoor zorgen dat de digitalisering van de overheid niet alleen efficiënter, maar ook meer dienstverlenend en inclusiever wordt.

Gebruik uw verbeeldingskracht

Deelnemers worden uitgedaagd om hun verbeeldingskracht te gebruiken. We kijken vooruit: wat verwachten we van een betrouwbare overheid? Hoe bewaken we de menselijke maat? En hoe helpt digitalisering ons om de overheid beter te organiseren? Door te verbeelden kunnen we onszelf voorbereiden en de juiste stappen zetten, niet alleen met het oog op de toekomst, maar ook in het hier en nu.

"Samen realiseren we een betrouwbare, mensgerichte en toekomstbestendige overheid"

Vanuit een creatief en vernieuwend perspectief buigen bestuurders uit de overheid, markt, maatschappelijke organisaties, onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven zich samen over maatschappelijke opgaven. Het congres biedt een unieke gelegenheid om samen te komen en deze belangrijke thema’s te bespreken. Een unieke kans om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Wat, waar, en wanneer?

  • iBestuur Congres 2023
  • woensdag 13 september 2023
  • Fokker Terminal Den Haag
  • hybride 
  • keynote sessies (locatie en online)
  • break-out sessies (deels online)
  • speciale track 'Markt & Overheid'
  • netwerken

Wie?

Het iBestuur Congres 2023 is dé gelegenheid voor i-bestuurders uit overheid, onderwijs, wetenschap en IT-sector voor ontmoeting en debat. De doelgroep van het iBestuur Congres bestaat uit bestuurders en beslissers, verantwoordelijk voor of betrokken bij i-overheid, vanuit alle departementen, gemeenten, provincies, waterschappen, AG's, ZBO's, uitvoeringsorganisaties, onderwijs en wetenschap, en bedrijfsleven.

Deelname aan iBestuur Congres 2023 is uitsluitend op uitnodiging. Heeft u interesse in deelname en herkent u zich in de doelgroep? Laat het ons weten door het interesseformulier in te vullen.

E-zine iBestuur Congres 2023

In het digitale iBestuur Congres e-zine neemt een aantal congresdeelnemers en -partners ons alvast mee in hun verbeelding. Wat verwachten we van een digitale overheid? Hoe bewaken we de menselijk maat? En hoe helpt digitalisering ons om de overheid beter te organiseren? Wordt vervolgd op 13 september!