iBestuur Congres 2024 | De Verdieping

Op 11 september 2024 is het NBC Congrescentrum te Nieuwegein het toneel van het jaarlijkse  iBestuur Congres. Onder het overkoepelende thema 'De Verdieping' komen de collega’s uit de brede overheid, wetenschap, maatschappelijke organisaties en markt bijeen voor een dag vol vernieuwing, debat en netwerken.

Welke stappen zijn er te zetten in relatie tot een betrouwbare overheid en het bewaken van de menselijke maat? En hoe kan digitalisering ons daarbij helpen? 

Dit jaar geen hybride evenement, maar we ontmoeten elkaar centraal in Nederland in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein. Dé plek om te brainstormen, te verbinden, te leren van andere experts in het veld een vooral om samen te werken aan oplossingen voor Nederland.

Duik in het diepe

We nodigen u uit om te duiken in de diepere lagen van thema's zoals dienstverlening, waarbij we streven naar een veilige en inclusieve overheid die actief luistert naar haar burgers. We verkennen de impact van AI en algoritmes op onze democratische waarden, en hoe we de kracht van technologie kunnen inzetten voor meer transparantie en eerlijkheid. De weerbaarheid van onze samenleving tegen digitale bedreigingen staat hoog op de agenda, evenals het bevorderen van een brede welvaart door open data en innovatieve technologieën. Ook kijken we naar belangrijke maatschappelijke opgaven. Van duurzaamheid en klimaat tot economische vernieuwing en het beheersen van globalisering. We verkennen samen hoe digitalisering kan bijdragen aan deze opgaven en welke uitdagingen daarvoor beslecht moeten worden.

"Het fundament leggen voor een toekomst waarin technologie en vertrouwen samenkomen" 

Vanuit verschillende perspectieven, van lokaal, regionaal, landelijk tot Europees, benaderen we vragen zoals: Hoe kan digitalisering bijdragen aan het versterken van het burgervertrouwen? En hoe richten we onze ICT-infrastructuur zo in dat deze ambities werkelijkheid worden?

Verwacht een dag waar de top van de digitale wereld samenkomt om te leren en te verdiepen, te inspireren en kritisch te reflecteren. Of u nu bestuurder bent, werkzaam binnen de overheid of maatschappelijke organisatie, actief in onderwijs of wetenschap, of deel uitmaakt van het bedrijfsleven, het iBestuur Congres 2024 is de plaats waar visie wordt omgezet in actie.

Stap met ons 'in het diepe' en bouw met ons verder aan de digitale transformatie van Nederland. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en samen te bouwen aan een digitale overheid die klaar is voor de toekomst.

Wat, waar, en wanneer?

  • iBestuur Congres 2024
  • woensdag 11 september 2024
  • NBC Congrescentrum Nieuwegein
  • op lokatie
  • keynote sessies
  • break-out sessies
  • netwerken

E-zine iBestuur Congres 2023

Wie?

Het iBestuur Congres 2024 is dé gelegenheid voor i-bestuurders uit overheid, onderwijs, wetenschap en IT-sector voor ontmoeting en debat. De doelgroep van het iBestuur Congres bestaat uit bestuurders en beslissers, verantwoordelijk voor of betrokken bij i-overheid, vanuit alle departementen, gemeenten, provincies, waterschappen, AG's, ZBO's, uitvoeringsorganisaties, onderwijs en wetenschap, en bedrijfsleven.

Deelname aan iBestuur Congres 2024 is uitsluitend op uitnodiging. Heeft u interesse in deelname en herkent u zich in de doelgroep? Laat het ons weten door het interesseformulier in te vullen.